Irritaties uit het dagelijkse leven.

Soms heb je gewoon een bui dat je alles en iedereen schijtirritant vind. Begrijpelijk, hebben we allemaal wel eens last van. Maar wanneer je over het algemeen toch redelijk gehumeurd bent, zijn er altijd nog een paar dingen waar je redelijk vaak mee te maken krijgt - en die je verschrikkelijk irritant vind.



Om dan te beginnen met het weer van vandaag. Man, man, man. Als "stormvrij" een echt bestaand concept zou zijn had heel Nederland vandaag met zijn luie reet op bed kunnen liggen, maar helaas. Zonder gekheid, ik werd vandaag gewoon bijna weggeblazen door die kutwind (inclusief fiets). En wanneer ik tegen de wind in moest fietsen, was ik kruipend nog sneller en minder uitgeput af.
1. Het is super irritant als je tegen de wind in moet fietsen terwijl de wind een snelheid heeft van honderd doezend kilometer per uur. Of wanneer het hard regent/sneeuwt/hagelt. Dat is ook kut.

Een groot deel van jullie kent dit probleem waarschijnlijk ook wel: je hebt donders veel zin in een ham-kaas-croissantje (of 2) (of 3), je hebt echt een heeeeeule mooie broek gezien die je moet hebben of je wilt graag uit, maar dan bedenk je jezelf dat je echt zo skeer als een garnaal bent en hooguit 33 cent op je bankrekening hebt staan (en met een beetje geluk nog 10 cent in je jaszak). Hoelang duurt het nog voordat je weer zakgeld/loon krijgt? 3 weken? Ehhhhh...
2. Het is super irritant als je zonder geld zit en je jezelf nog armoediger vind dan de bewoners van een krottenwijk in Afrika (zij hebben tenminste een eigen huis, dat kan je van jou niet zeggen).

Wanneer je net iemand iets belangrijks wil/moet appen, je een prachtige Snapchat wil maken omdat je iets super bijzonders aan het doen bent of even je Facebook-status wil gaan updaten: beeldscherm zwart. Kut. Het klinkt misschien als enorme aanstellerij, maar ff heel serieus nu, we zijn allemaal vies verslaafd aan onze telefoon. Ook jij zou helemaal waus worden als je telefoon uittieft op het moment dat je iets (in jouw ogen) belangrijks wil gaan doen.
3. Het is super irritant als je zonder telefoon zit. Of als je er 1 bij je hebt, en hij is leeg. Don't deny it, stiekem vinden we het allemaal vreselijk.

Wij mensen zijn eigenlijk maar een beetje een ongeduldig zooitje bij mekaar. Trein vertraging? File? Verdomme, nóg langer wachten. Of wanneer je al 3 weken lang wacht tot je het cijfer van je toets terugkrijgt (en na 5 weken wachten heb je een 3).
4. Het is super irritant om te wachten. Al is het maar 10 seconden. Wachten is vet kut. Niet dat we betere dingen te doen hebben, maar je had die 5 minuten die je langer moest wachten op je trein ook gewoon nog in bed kunnen blijven liggen. #sadlife #emo

Last but not least: je staat op het punt om zoveel vreten te kopen waar een armoedig Afrikaans kind een jaar lang van kan leven (vaak ook nog zonder winkelmandje, dus je handen + armen zitten vol met shit), houdt de Jumbo zich weer eens niet aan zijn "4e in de rij? Kassa erbij!"-garantie. En dan zou je ook nog eens het eten gratis moeten krijgen omdat je de 4e in de rij bent... Fucking bullshit. Probeer jij maar eens iemand te vinden die ooit zijn/haar boodschappen gratis heeft gekregen. Ben je in 2040 nog niet klaar.
5. Het is super irritant om zo lang te moeten wachten bij de kassa in supermarkten. En het wordt er allemaal niet veel beter op, als je ook nog eens een chagrijnige en bovendien slome caissière voor je harses hebt.

Zo kan ik nog wel honderd doezend punten opnoemen waar ik me ook dood aan irriteer, maar daar heb ik nu geen zin meer in. Genoeg gezeikt en geauwehoert voor vandaag.

Wat is jouw grootste irritatie?

De groet'n





0 reacties:

Een reactie posten

bedankt voor je reactie ix oo ix oo